ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ VIDEOS TIPS ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TIPS
TIPS > Συμβουλές για μια καλύτερη πλύση
5 πράγματα που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να καθαρίσετε στο πλυντήριο
tip

1.Επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες παντοπωλείων:

Σε μια εποχή που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε πλέον για τα ψώνια μας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες είναι απαραίτητο να ξέρουμε πώς να τις καθαρίζουμε και να τις διατηρούμε.
Ειδικά εκείνες οι τσάντες που χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως κρέατα και προμαγειρευμένα τρόφιμα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση για την αποφυγή μόλυνσης από βακτήρια αλλά και επειδή μπορεί να περιέχουν δυσάρεστους λεκέδες. Σε αυτό ο κατάλληλος σύμμαχος είναι το Εύρηκα Quick White και Εύρηκα Quick Color που σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό κατά την πλύση ή πριν την πλύση σε μορφή πάστας, μπορεί να αφαιρέσει όλους τους επίμονους λεκέδες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά τη μεταφορά τροφίμων.

Extra tips:

 • Ορισμένες τσάντες έχουν ετικέτες με οδηγίες για το πώς ενδείκνυται να πλένονται και πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες. Για εκείνους που δεν το κάνουν, αφαιρέστε πάντα τυχόν διαχωριστικά ή ένθετα. Αυτά μπορούν να στεγνώσουν φυσικά ή να τοποθετηθούν στο στεγνωτήριο.
 • Εάν η τσάντα είναι υφασμάτινη, πλύνετε με ζεστό νερό με το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας. Το ζεστό νερό είναι απαραίτητο για τη θανάτωση του E. coli και άλλων βακτηρίων.

2. Γάντια φούρνου και πετσέτες κουζίνας:

Όταν πλένετε πετσέτες κουζίνας μην ξεχνάτε τα γάντια του φούρνου, σχεδόν όλα τους έχουν έρθει σε επαφή με φαγητό κάποια στιγμή επομένως ίσως υπάρχουν λεκέδες που επιμένουν και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για την απομάκρυνσή τους χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και το Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά ώστε να αφαιρέσετε σε μόλις 15’ λεπτά λεκέδες από λάδι, κρασί, φρούτα, σάλτσα ντομάτας και αφήστε να στεγνώσει πλήρως πριν από την αποθήκευση.

3. Λούτρινα παιχνίδια:

Όλοι ξέρουμε πως τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και τα λούτρινα παιχνίδια είναι τα αγαπημένα τους για αυτό μπορεί να βρεθούν σε ασυνήθιστα μέρη με ασυνήθιστους λεκέδες. Εκτός αν ένα παιχνίδι περιέχει μηχανικό εξάρτημα ή είναι vintage, τότε μπορεί να κάνει ένα μπανάκι στο πλυντήριο.

Συμβουλές πλυσίματος:

 • Πρώτα, ελέγξτε το παιχνίδι για σκισίματα και κάντε επισκευές για να αποφύγετε οποιαδήποτε απώλεια από το εσωτερικό του.
 • Ελέγξτε τυχόν βαμμένες ή λερωμένες περιοχές και τοποθετήστε τοπικά λίγο Εύρηκα Quick White ή Quick Color για αφαίρεση δύσκολων λεκέδων. Εναλλακτικά τοποθετήστε στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό σας μια δόση 60gr για κανονικούς λεκέδες και 90gr για δύσκολους ή ξεραμένους λεκέδες και πλύνετε με κρύο ή ζεστό νερό χωρίς πολλές στροφές.
 • Απαραίτητο βήμα για να επιστρέψετε στο μωρό σας το παιχνίδι του, ακριβώς όπως το πήρατε, είναι να το τοποθετήσετε σε μια σακούλα πλυντηρίου για να αποφύγετε τις αλλοιώσεις.

4. Σακίδια πλάτης, τσάντες γυμναστικής και lunch box:

Εκτός από την περίπτωση που έχετε ένα δερμάτινο σακίδιο ή τσάντα γυμναστηρίου, τα υπόλοιπα υφάσματα που κατασκευάζονται οι τσάντες μπορούν να μπουν στο πλυντήριο σε πλύση παρόμοιου χρώματος ρούχων.

Συμβουλές πλυσίματος:

 • Απλά θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να αδειάσετε εντελώς κάθε τσέπη, άλλωστε κανείς δεν θέλει να δει τα χρήματά του να πλένονται μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα.
 • Αντιμετωπίστε τυχόν επίμονους λεκέδες από φαγητά, μελάνι, καλλυντικά είτε στο εσωτερικό της τσάντας είτε εξωτερικά δημιουργώντας μια πάστα με το Εύρηκα Quick White για λευκά ή Quick Color για χρωματιστά. Εάν χρειαστεί τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα και αφήστε το να λειτουργήσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από το πλύσιμο.
 • Οι τσάντες με μαλακή όψη μπορούν να πλυθούν σε ζεστό ή κρύο νερό στο σύντομο πρόγραμμα και στη συνέχεια μπορείτε να τις αφήσετε να στεγνώσουν καλά.
 • Γυρίστε την τσάντα από μέσα προς τα έξω και πλύνετε με απορρυπαντικό και Εύρηκα Quick White & Quick Color για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Χαλάκι Yoga:

Σίγουρα πλένετε τα μπλουζάκια και τα παντελόνια γιόγκα στο πλυντήριο, γιατί όχι το χαλάκι γιόγκα σας;Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς ξετυλίξτε το χαλί και τακτοποιήστε το γύρω από τον κάδο της κύριας πλύσης όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε επιπλέον μερικές πετσέτες συμπληρώνοντας την πλύση για να αποτρέψετε να μπλεχτεί μέσα στον κάδο.Χρησιμοποιήστε τον απαλό κύκλο, χωρίς πολλές στροφές, το ζεστό ή δροσερό νερό και το ενισχυτικό Εύρηκα Quick White ή Quick Color σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό σας που θα απομακρύνει τους λεκέδες από ιδρώτα και τα έλαια που απελευθερώνει το σώμα κατά την άσκηση.

Extra tips:

 • Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το χαλί σύντομα, τυλίξτε το σε μια στεγνή, απορροφητική πετσέτα και πιέστε για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
 • Αφήστε το χαλί να στεγνώσει στην απλώστρα μακριά από τον άμεσο ήλιο και τη θερμότητα. Ποτέ μην το τοποθετείτε στο στεγνωτήριο ρούχων, μπορεί να καταστρέψει το χαλί.
Επισκεφθείτε επίσης:
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb insta
τηλέφωνο επικοινωνίας
+30 210 6832059